Beintøft

For Foresatte

På denne siden vil du finne informasjon til foresatte om årets Beintøft-konkurranse.

Hva er Beintøft?

Beintøft er Norges største gå til skolen-aksjon, og arrangeres i september hvert år. Konkurransen har til å hensikt å oppmuntre flest mulig elever til å gå, sykle eller ta kollektivt til og fra skolen, for å ta vare på kloden vår. Ved å ta beina fatt vil man bidra til å forhindre forurensning og redusere mengden CO2-utslipp. Årets konkurranse går fra 30.august til 24. september. Les mer om Beintøft her.

Beintøft er en skolekonkurranse og det er lærerne som tar seg av den praktiske delen av kampanjen, som å registrering og innlevering av ukesoppdrag.

Obs! Foresatte og elever skal ikke lage en bruker på Beintoft.no! Dette er det kun læreren i klassen som har ansvar for å gjøre.

Hvordan kan foresatte bidra i Beintøft?

Hjelp fra foresatte er svært viktig for å gjennomføre Beintøft på en god og forsvarlig måte. Under vil du finne nyttige råd og lenker

Hvordan gjennomføre Beintøft på en trygg måte?

Sikkerhet er førsteprioritet i Beintøft. Det siste vi ønsker er å risikere sikkerheten til barna. Dersom skoleveien f.eks. ikke er trygg så ønsker vi fortsatt å tilrettelegge for at barna skal kunne delta i konkurransen.

Ta kontakt med læreren i klassen om å opprette en droppsone. En droppsone er et avtalt sted hvor foreldre slipper barna av i nærheten av skolen. Da kan barna gå det siste stykket til skolen og det blir mindre biltrafikk rundt skoleområdet. Dere kan lese mer om unntak fra konkurransereglene nederst på denne siden: Konkurranseregler

Nyttige lenker

Om dere har noen spørsmål, så sjekk ut: Ofte stilte spørsmål

Eller sende oss en mail på beintoft@miljoagentene.no

Lukk