Norgest tøffeste klasser

Over 50 000 elever fra hele landet har deltatt i årets Beintøft. Sammen har de gått rundt jordkloden 21 ganger!

Beintøft arrangeres av Miljøagentene og er Norges største gå-til-skolen-aksjon. Deltagerne får poeng ved å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen, og ved å løse kreative miljøutfordringer underveis i konkurransen. De siste ukene har over 50.000 barn vært med på Beintøft.

Verdige vinnere!

Sammen har over 50.000 elever gått for planeten og totalt har de gått rundt jordkloden 21 ganger!

I tillegg til å gå til og fra skolen, gjennomførte vinnerne flere aktiviteter for å fremme bærekraft og trygghet. De har plukket søppel i nærmiljøet. De stilte med plakater med miljøslagord ved skolevalget, og de stilte spørsmål om miljø og trygg skolevei til elevpolitikerne under skoledebatten. Foto: Privat

21 ganger rundt jorda

I løpet av de siste tre ukene har deltagerne tilbakelagt 874.348 kilometer. Det vil si at de i gjennomsnitt har rundet jordkloden hver dag, eller gått Norge på langs hele 500 ganger. – Elevene har virkelig vist at man kan gjøre en stor forskjell sammen. Vi håper de tar med seg de gode vanene videre og kan inspirere voksne til å la bilen stå litt oftere, sier Annam Chaudhry, som er prosjektleder for Beintøft.

Vinner penger til klassekassa

For noen har klima- og miljøengasjementet vært ekstra lønnsomt. Mellomtrinnet på Sinnes skole i Sirdal gikk nemlig helt til topps og vant 30.000kroner til klassekassa. Vinnerklassen ble trukket blant klassene som hadde oppnådd høyest mulig poengsum. Her er oversikt over alle klassene som vant premier i Beintøft 2023.

Hovedvinner: 6.trinn Sinnes skole, Sirdal

Fylkesvinnere:

Trinnvinnere:

Vinnere av utfordringer:

Lukk
Laster inn