Klasseoppdrag - Gå for klimaet

Klasseoppdragene er kreative bildeoppgaver som klassen skal løse i felleskap. Du står fritt til å tolke og løse oppdraget slik du selv vil. Alle som leverer oppdrag vil motta 200 poeng til hovedkonkurransen. De mest kreative bidragene vil motta premie.

I dette klasseoppdraget vil vi at dere skal gå for klimaet! Dere skal bli kjent med klimaendringer og lære om hva vi kan gjøre for å motvirke dem. For å løse oppdraget kan dere gjøre alt fra å arrangere sykkelaksjon, gå ''sillywalk'' til skolen eller komme med oppfordring til politikere.

Dere finner løsningsforslag til inspirasjon nederst på siden. Sjekk også ut aktivitetene til undervisningsopplegget for inspirasjon til morsomme ting dere kan gjennomføre i naturen.

Vi deler ut 5 000 kroner til tre vinnere av de ulike klasseoppdragene:

Husk å laste opp svaret på ''Min side'' innen 30 september. Vi anbefaler å ikke vente til siste uken med å gjennomføre og levere klasseoppdraget.

Løsningsforslag

Sillywalk

Ta et klassebilde av at dere går til skolen på en tullete måte. Her skal man vise hvor gøy det kan være å gå for klimaet. Man kan kle seg ut, gjøre rare bevegelser, ha en gåbuss, eller noe annet morsomt dere finner på.

Sykkelaksjon

Ha en sykkelaksjon for å vise at man ikke trenger å kjøre overalt.

Restemat

Det å kaste mat er ikke bra for klimaet, det å lage maten har allerede skapt forurensning, så derfor er det viktig at vi spiser den opp. Lag en lunsj av restemat. Her kan man enten bruke rester til å ha en restematlunsj på skolen, eller så kan man ta med seg matpakker av restemat.

Lag en klimaregel

Det er lett å glemme å skru av lys, eller gjøre andre småting som er bra for klimaet. Men det kan dere gjøre noe med! Lag en klima regel som f.eks. "husk å skru av lyset", "ikke la bilen stå på tomgang" eller "husk å pante" og skriv dette ned på en plakat. Husk å pynte plakaten så den får mer gjennomslagskraft.

Oppfordring til politikerne

Lag en eller flere plakater, bannere eller en stor plakat med deres klimakrav til politikerne. Hvilke klimasaker syntes dere det er viktig at de gjør noe med? Man kan også ta bilde av at man har en markering med disse kravene.

Lukk