Beintøft

Plast og gjenbruk

Tredje Ukesoppdrag: Bli en gjenbruksagent!

Denne uken er temaet plast og gjenbruk. Hva er plast? Hva skjer når plast havner i naturen? Hvordan kan vi bruke søppel om igjen? Dette er spørsmål vi vil dere skal tenke over denne uken her. Ukesoppdraget denne uken er derfor at dere skal bli gjenbruksagenter! En gjenbruksagent skal plukke søppel og bruke det om igjen dersom det er mulig.

Dere står fritt til å løse oppgaven hvordan dere selv ønsker. Under kan dere se løsningsforslag til inspirasjon.

Husk å last opp bildet av løsningen på ukesoppdraget på Min side inne fredag kl. 14.00 den 17. september!

Løsningsforslag:

Rydd søppel (5 for hvalen)

Gå ut i nærmiljøet og rydd søppel! Alle blir glade av at det er mindre søppel ute, også gjør dere en god innsats for miljøet. Måtte alt det dere fant faktisk kastes? Eller kunne noe vært brukt igjen?

Eksempel:

Lag søppelkunstverk!

Rydd søppel og lag et søppelkunstverk! Vis de voksne alt det kule søppel kan bli til, og samtidig gjør dere en god innsats for miljøet. Dere kan lage hva dere vil, men det er kult om det passer til temaet eller beintøft generelt.

Eksempel:

Lag miljøbøter!

Først er det lurt å lage en miljølov som kan håndheves, for eksempel: ikke kast søppel rundt skolen. Deretter skal dere lage miljøbøter som dere kan dele ut til de som bryter miljøloven. Vis de voksne at elever ikke er redde for å si ifra!

Eksempel:

Lukk